k11
 
Mad Cat kuttyogatás eszközei
 

A kuttyogatáshoz elengedhetetlen, a módszer nevét is adó eszköz a kuttyogató fa. A Mad Cat különböző típusokat kínál, különböző helyzetekre: A Black Klong egy gyors, erős hangot kiadó, ergonomikus nyelű, rendkívül könnyen kezelhető kuttyogató, amely a kevésbé gyakorlott harcsázók kezében is szép hangot ad.A MadCat Classic kuttyogató egy darab keményfából készült, ragasztott vagy csavarozott rész nélkül. Közepes méretű, domború fejjel készült, amely kevésbé fröcsköl, mint a lapos fejű kuttyogató. Tapasztalt harcsások számára ideális kuttyogató.

 

A Deep Water kuttyogató kimondottan nagy mélységű vizekre való, ha igazán erős hangot, nagy lökéshullámot akarunk kelteni, akkor ez az egy darabból, kézzel készült, lapos fejű kuttyogató a tökéletes választás. A kezdők is nagyon könnyen eltalálják az ideális hangot ezzel a fával.

 

A magyarországi kuttyogatók számára forradalmi áttörést fog hozni a Clonk Teaser harcsamágnes használata. Ez a kuttyogató ólom-műcsali egy olyan újdonság, amely az ősi magyar kuttyogató halászok régen már használt ötleteit és módszereit önti modern formába: közismert, hogy a halászok szívesen kötöttek piros bojtot a horog és az ólom közé, hogy ezzel is feltűnőbbé, vonzóbbá tegyék a csalit, valamint a régi halászok is a kezükben fogták vagy a kuttyogató nyelére tekerték a zsinórt és a csalit folyamatosan fel-le mozgatták.


A Clonk Teaser harcsamágnes egy festett, nagy szemekkel ellátott ólom testből áll (100 és 150 grammos változatban kapható), amelyről lágy, gumiszerű csápok lógnak. Ezen csápok egy része színes gyöngyökkel van ellátva, amelyek a vízben mozgás közben finom zörgő hangot hallatnak, amely a látványon túl plusz csalogató ingert jelent. Az ólom belsejében egy nagy teherbírású, duplán fogott fonott zsinór fut, amely felül egy erős zárt karikához, alul egy kifogástalan minőségű, szuper erős és hegyes hármashoroghoz van hurkolva. A hármashorog néhány centiméterre a csápok alá lóg, erre tetszőleges természetes harcsacsalit tűzhetünk, így olyan kuttyogató csalit kapunk, amely látványával, mozgásával, hangjával, vibrációjával és illatával is csábítja a harcsákat.

 

2017-es újdonság a Clonk Teaser Glass Ghost színű változata, amely a színén kívül annyiban tér el a "hagyományos" Clonk Teaserektől, hogy a gyöngyök üvegből vannak, így még intenzívebb hangot keltenek.

A Clonk Teasert lehet horgászbottal is emelgetni, leghatékonyabban azonban úgy tudjuk mozgatni és a kapó harcsának bevágni, ha a zsinórt kézben tartva vezetjük a csalit. Természetesen a kapás, majd az azonnali bevágás után el kell engedni a zsinórt. Hagyományos horgászbotok használata esetén a zsinór ilyenkor nagyon könnyen a gyűrűkre tekeredhet, aminek végzetes következményei lehetnek: zsinórszakadás, bottörés, halvesztés, de akár az egész felszerelés elvesztése is.

 

A Mad Cat Inline belső zsinórvezetésű bottal ez nem fordulhat elő! Ezen a 2,10 m hosszú, nyélben toldós horgászboton ugyanis nincsenek gyűrűk, a zsinór az orsó felett mintegy 70 cm-rel a bot belsejébe kerül, és a spiccnél bukkan újra elő. Természetesen a be- és kivezetési pontok SIC betéttel vannak védve a zsinór koptató hatásától. A bot 20-30 lbs tesztgörbével rendelkezik, rendkívül erős, ugyanakkor rugalmas, masszív nyéllel és orsótartóval van ellátva. Peremfutós és multiorsóval egyaránt használható, a kuttyogatás mellett nagyon praktikus olyan helyeken, ahol sűrű ágak, bokrok közt akadhat el a zsinór vagy a gyűrűk. A bothoz a zsinór behúzását segítő befűzőt mellékelünk.

 

A belső zsinórvezetésű kuttyogató botok legújabb képviselője a MadCat White Inline bot, amely csúcsminőségű alkotórészekből szerelt, kiváló akciójú harcsázó horgászbot!

Minden magyar kuttyogató horgásznak jó szívvel ajánljuk, hogy próbálja ki a kuttyogatásnak ezt a módszerét, amely minden eddiginél eredményesebb harcsahorgászatot biztosít!
Természetesen a Mad Cat kínálatában megtalálható minden további olyan felszerelés, kiegészítő is, amely a sikeres kuttyogatáshoz szükséges.

 

Mad Cat termékeket megtalálja a Harcsahorgaszat.hu webáruházában és személyesen Budapest Ix. Kén u 6. -ban lévő boltban!