OKUMA HARCSÁZÓ ORSÓK

M1

TT A TAVASZ, A FŰZFÁK ÁGA HAMAROSAN ZÖLDÜL, A HARCSAHORGÁSZOK SZÁMÁRA ELJÖN AZ ELSŐ BEVETÉSEK IDEJE. AZ OKUMA KÍNÁLATÁBAN SZÁMOS KIVÁLÓ ORSÓT TALÁLNAK A HARCSÁZÁS SZERELMESEI. A KIMONDOTTAN NAGYHALAS VAGY TENGERI HORGÁSZATRA KÉSZÜLT ORSÓK, MINT PL. AZ AZORES, VAGY A VILÁG LEGJOBB NAGYHALAS TENGERI ORSÓJÁNAK NYILVÁNÍTOTT MAKAIRA SPIN MELLETT AZ OKUMA NYELETŐFÉKESEI KÖZT IS VANNAK OLYAN MODELLEK, AMELYEK NAGYOBB MÉRETEI MASSZIVITÁSUK MIATT TÖKÉLETESEN ALKALMASAK A HARCSÁZÁSRA, ELÉG CSAK A LONGBOW ORSÓKKAL FOGOTT SZÁMTALAN KAPITÁLIS HARCSÁRA GONDOLNI, DE AZ ÚJABB SZÉRIÁKBÓL AZ AVENTÁK NAGYOBB MÉRETEI IS BEVÁLTAK A HARCSÁZÁSRA.

Nézd végig az Okuma harcsázó orsókat bemutató oldalunkat!

M2

Csúcsminőség az orsógyártásban! A világ legjobb nagyhalas tengeri peremfutós orsója az Okuma Makaira Spinning orsó, a lehető legjobb minőségű anyagok felhasználásával és minden részletre kiterjedő gondossággal készült. Kovácsolással kialakított rozsdamentes acél tányérkerék, esztergált rozsdamentes acél csiga és tengelyek, esztergált dobemelő fogaskerekek, kovácsolt alumínium ház és rotor, 30 kg-os maximális fékerő, a 23 db gumi szigetelőgyűrűnek köszönhetően teljes vízhatlanság!
A világ minden bizonnyal legelismertebb nagyhalas peremfutó-orsó szakértője, Alan Hawk, aki a piacon található összes csúcskategóriás orsót alapos és könyörtelen műszaki és tengeri horgászat közbeni tesztnek vetette alá, az Okuma felső kategóriás tengeri modelljét, a Makairát tesztelte. A teszt során igen extrém behatások érték az orsót, egy alkalommal egy hatalmas cápa bevágás után hasra rántotta a horgászt a parti homokban, majd így folytatódott a fárasztás, amely után a tesztelő olyat tett az orsóval, amit semmilyen más modellel nem mert volna megtenni: tengervízben lemosta, sőt, a víz alá merítve néhányszor megtekerte a hajtókart, hogy lemossa a homokot róla. Az orsót sosem mosta le édesvízzel, sőt, egyszer “véletlenül” egy napra egy műanyag zacskóban hagyta tengervizesen, de semmiféle korrózió nem jelentkezett rajta. Az igen részletes teszt itt olvasható: http://www.alanhawk.com/reviews/mks.html
Idézünk a leírásból: 
“Keménység? Meg vagyok győződve róla, hogy valóban a világ legerősebb peremfutós orsóját gyártják. Az elpusztíthatatlan hajtókartól a kovácsolt házon keresztül az erőteljes mechanizmusig, nem hiszem, hogy bármelyik másik orsó van olyan erős, mint a Makaira.”
https://youtu.be/0Jk1ufnURRU
M3
Az eredetileg tengeri felhasználásra készült Okuma Azores orsók tökéletesen használhatók a harcsázás céljára is, hiszen rendkívül masszív, erős orsókról van szó. Az Azoresek háza, talpa, rotorja és dobja egyaránt alumíniumból készült. A harcsázáshoz szükséges fékerőről a Dual Force kettős erejű fékrendszer gondoskodik, így mérettől függően akár 20 kilogrammos fékerőre is képesek ezek az orsók. Az Azoresek különlegessége a kettős visszaforgásgátló rendszer, amely a tűgörgő precizitása mellett a kilincses visszaforgásgátló erejével is rendelkezik. Az említett okból, valamint a sósvízállóság növelése érdekében nem található visszaforgásgátló átváltógomb az orsón. Az orsók főtengelye rendkívül vastag, masszív anyagból készült, a csiga esztergált bronz anyagú. A 6+1 csapágy korrózióálló rozsdamentes acél anyagból készült.
Az Azores orsók 4000-es, 5500-as, 6500-as, 8000-es és 9000-es méretben is kaphatók, tökéletes orsót találhatunk a méretsorban pergetés, vertikális harcsázás, kuttyogatás, úszózás és nagy távra való harcsázás céljaira egyaránt
https://youtu.be/bMiMUsTEFVY
https://youtu.be/PyM-_fiDCKE
M4
M5
M6
M7
Az Okuma Aventa nyeletőfékes orsó nem kifejezetten harcsázás céljaira készült, azonban a Longbow orsókhoz hasonlóan a legnagyobb, 8000-es és 10000-es méretei annyira masszívak és nagy zsinórkapacitással rendelkeznek, hogy kiválóan használhatók a harcsázás – elsősorban a parti, nagyobb távolságra való harcsázás céljaira. Az Aventa nyeletőfékes orsók megjelenése egészen egyedi, a nyeletőfék átváltó kapcsolója szinte beleolvad az orsó körvonalaiba, a nyeletőfék állító gombja pedig a megszokottól eltérően nem a hátsófék, hanem inkább elsőfék állítógombjának formáját idézi. A Ceymar orsóknál debütált merevített rotor könnyűsége mellett rendkívüli szilárdságot biztosít. A 6+1 golyóscsapágynak köszönhetően az orsó rendkívül simán, könnyedén jár, tökéletes zsinórképről a csigatengelyes dobemelés gondoskodik. Az Aventa orsók gyárilag alumínium pótdobbal kaphatók.
M8
M9
Az Okuma Longbow név egy igazi legenda a horgászatban, Magyarország legnépszerűbb nyeletőfékes orsója! Nagy valószínűséggel nincs olyan horgász Magyarországon, aki ne hallott volna róla. Ez a nyeletőfékes orsó egy annyira jól eltalált, időtálló konstrukció, amely az ezredforduló óta csaknem teljesen változatlan formában kerül gyártásra. „Régivágású” formájával ki is tűnik a mai orsók közül, talán a rózsafa fogantyús hajtókar az egyik legjellegzetesebb bélyege. 
Az egyedi formájú, fényes fekete ház rendkívül erős és teherbíró belső szerkezetet rejt, amelyben bizony „benne van az anyag” – a Longbow nem a kis súlyával tűnik ki az orsók közül, azonban a felhasznált nagy sűrűségű fém alkatrészek hosszú-hosszú évekre, akár évtizedekre (a legelső darabok nagy többsége még ma is használatban van) biztosítják a hibátlan működést. A kopás és a súrlódás minimalizálása érdekében 5+1 acél csapágy könnyíti a Longbow futását és biztosítja a holtjáték nélküli visszaforgásgátló hatást. 
A Longbow orsók precízen állítható hátsó nyeletőfék-rendszere abban is különleges, hogy egy negyed hajtókarfordulatra után visszavált főfék funkcióra, így késlekedés nélkül, a lehető leggyorsabban tudunk a kapásra reagálni. A fő fék fém lamellákkal, olajos filc betétekkel rendelkezik – az Okuma orsóktól megszokott módon. Az űrtechnológia korában sem sikerült semmilyen más fékbetét használatával azt a sima, akadozásmentes fékműködést elérni, mint a filc betétek használatával.
A Longbow nagyon széles mérettartományban kapható, így szinte minden módszer kedvelői találnak az igényeiknek megfelelő modellt: a 80-as és 90-es méreteket előszeretettel használják a harcsások, mivel ez a nyeletőfékes orsó olyan nagy teherbírású, hogy a harcsázás során fellépő nagy erőhatásoknak is gond nélkül ellenáll!
M10
M11
M12
Okuma harcsázó orsókat mindig a legjobb áron, árgaranciával megvtekinthetők és megvásárolhatók az alábbi linkre kattintva: http://www.harcsahorgaszat.hu/index.php/webshop/category/okuma-orso

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés