ENERGO TEAM POWER HARCSÁZÓ SZETT 12045-267

s12045-267
40%
-40%24 294 Ft HUF

Power tavaszi harcsázó szett

A harcsák megfogása és a rájuk való horgászat mindig élvezetés és izgalmas időtöltés. A hazai vizek legnagyobb ragadozója 100 kg feletti méreteket is elérhet, ami e módszer izgalmait fokozza, sose lehet tudni mi akad a horogra. De nem mindegy, hogy mivel vesszük üldözőbe e ragadozókat. Erre egy megfelelő profi összeállítás a Power tavaszi harcsázó szett, mely a haladóbb horgászoknak is jó opció.

A harcsa általában márciustól kezd aktívabban táplálkozni. Ezen időszak után, a helyismeret mellett, ha van egy adag szerencsénk, beleakadhatunk szinte bármibe. A szerencsefaktor után már "csak" ki kell fárasztanunk ezt a nemes ellenfelet, amihez nem mindegy, hogy milyen felszerelést használunk.

A szett gerincét egy EnergoTeam Power Cat, igazán megbízható harcsázó bot képzi. Kevlar szállal erősített, nagy finomságú IM8-as karbon anyag és a bottesten elhelyezett erősített, masszív SIC gyűrűsor brutális harcot és fárasztásokat tesz lehetővé, így olyan horgászoknak ajánljuk, akik a legnagyobb harcsákra pályáznak. A kellően erős spicc, tökéletes akadást garantál még 100 méter feletti bevágás esetén is.

A felső duplon markolatnak köszönhetően a fárasztás során sokkal nagyobb erőt tudunk kifejteni, anélkül, hogy botunk károsodást szenvedhetne. Az orsótartó stabilan tartja még a legnagyobb méretű orsókat is, mely szettünkben jelenleg egy Kona Astra 8000-es modell.

Az Astra egy igazán robosztus méretekkel rendelkező nagyhalas orsó, mely a harcsázások során, helyt tud állni, igazán strapabíró kivitele miatt. A masszív, tekintélyt kívánó fekete színű, grafit testben, 4+1 csapágy garantálja a zökkenőmentes futásteljesítményt, ami 5.0:1 áttétellel párosul. A fékje optimálisan adagolja a zsinórt és elég erővel rendelkezik a nagyobb bajszosok fárasztása közben is.

Felkapókarja erősített, ahogyan a esztergált fém karja is, amely végén egy igazán robosztus, nagy méretű fogantyú található. Ezzel nem okozhaz problémát a nagyobb súlyok vontatása sem, sőt a kapitális halak fárasztása sem, kiváló fogást garantál.

Az orsó masszív alumínium dobjára az Excalibur szériából került a csomagba a Catfish Braid 0,40mm-es barna változata, 150 méterben, mely az antennás harcsázáshoz is kellő volument biztosít.

A harcsázás hazai egyik legnagyobb szaktekintélye Koos Ferenc, az Ő híres csúszó végszerelékét is elkészítheti, aki a szettet megvásárolja, mivel egy Koós-féle csúszó úszó barkácsszett tulajdonosa is lesz egyben, kiegészítő horgokkal.

A Koós szett tartalma:

- 1 db belső vezető cső
- 2 db parafa test
- 2 db 6 cm-es és 1 db 8 cm-es üvegszál
- 1 db 28 cm-es üvegszál
- 1-1 kis-, és nagyméretű forgó, mindkettő teherbírása 100 kg
- 1 db 40 cm-es Aramid Leader fonott zsinór
- 1 db nagyméretű horog
- 1 db 40 cm-es monofil előke zsinór
- 1 db 29 cm-es műanyag cső

Ezen felül a tökéletes végszerelék összeállításához szükségünk lesz egy Koós féle csúszó úszóra és egy nagy méretű végólomra, vagy csúszó ólomra, mely a felszerelés végére kötve helyben tartja szerelékünket.

A szett tartalmazza az összeszerelés mozzanatait, képeken illusztrálva, melynek segítségével gyorsan létre tudjuk hozni, saját harcsázó végszerelékünket.

Tapasztalattól függetlenül ajánljuk csomagunkat azon horgászoknak, akik kompromisszumokat nem tűrve, a legnagyobb harcsák megakasztására és sikeres fárasztására készülnek.

A szett teljes tartalma:

- EnergoTeam Power Cat 500-1000g harcsázó 2,4m harcsázó bot
- Kona Astra 8000 orsó
- Excalibur Catfish 8yarn Braid 150m 0,40mm fonott zsinór
- Koós-féle csúszó úszó barkácsszett
- 1 csomag Kamasaki P8403BN harcsázó horog 5/0 méret (4 db)

Kecses, könnyed kialakítású, a botnak exkluzív megjelenést kölcsönző, mind a fárasztáshoz, mind a dobáshoz ideális hosszúságú osztott parafa – duplon nyél. Lényege, hogy az orsótartó felett található szivacsos rész akár nedves kézzel is stabil fogást biztosít a fárasztás és a dobás során is.

 

Dobás pontossága
Terhelhetősége